Djur och natur

Djur och natur

Goda hälsoeffekter av djur och natur

Vi kan allt oftare se att djur används inom vård och omsorg. Många studier visar på att en närvaro av djur resulterar i goda hälsoeffekter, inte minst hos äldre med demenssjukdom. Djurens närvaro framkallar glädje och skratt. Smärta och ångest minskar och välbefinnandet ökar. 

Djur främjar även till fysisk aktivitet. Såväl stillsamma rörelser fyllda av värme och närhet som långa natursköna promenader ger en ökad livskvalitet. 

Verksamheter med erbjudandet ”Djur och natur”:

Muraren – Rimbo

Murarens berättelse om profilen "djur och natur"

Hos oss på Muraren säger vi inte nej om du önskar ta med dig ditt husdjur, utan undersöker tillsammans med dig förutsättningarna. Du behöver kunna sköta om ditt djur själv. Hundpromenader kan i någon mån ske inom ramen för den allmänna utevistelsen, men får inte gå ut över vården och omsorgen om de äldre som bor hos oss. Behöver du stöd med rastning av din hund, kanske köp av den servicen som tilläggstjänst kan vara en lösning.

På Muraren har vi ofta besök av vårdhundar. Det händer också att personal och närstående har med sig sina hundar. Vi har också haft boende med katt och burfåglar.

På Muraren förstår vi helt enkelt hur otroligt viktig ett djur kan vara och vill göra allt vi kan för att relationen inte ska behöva brytas vid flytten till ett äldreboende!

De som väljer att bo hos oss på Muraren är inte sällan friluftsmänniskor. Vi älskar helt enkelt att uppleva årstidernas växlingar ”in på bara kroppen”! Vi sitter inte bara på våra härliga balkonger eller i vår trädgård, utan ger oss ut på promenader i skog och mark. Vi har också en parcykel vi älskar att fara iväg på!

Våra äldreboenden

Vi har ett äldreboende som passar alla:

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.