Välkommen till Birger Jarl

- ditt äldreboende på Norrmalm

Vår verksamhet Birger Jarl

Spela video om Birger Jarl, Norrmalm exteriör.
Birger Jarl är ett äldreboende på Norrmalm i Stockholm med hotellkänsla. Här njuter du av mat, dryck och aktiviteter/underhållning på vår takvåning.

På Birger Jarlsgatan mitt i centrala Stockholm hittar du ett äldreboende som skiljer sig från andra. Hela boendet präglas av luftighet och rymd och påminner snarare om ett hotell än gamla tiders sjukhem. Birger Jarl vänder sig till dig med höga krav på service och bemötande och som vill ha det där ”lilla extra”.

Här säger vi aldrig nej och kan med hjälp av tilläggstjänster tillhandahålla det som inte ingår i vårt offentliga uppdrag.

Lite av det du kan förvänta dig av oss på Birger Jarl

Vård och omsorg
Hos oss på Birger Jarl är det alltid är de äldres behov som kommer i första hand. Här finns inte någon färdig programförklaring som måste följas, utan vi utformar och anpassar vården individuellt utifrån var och ens önskemål och behov. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom.

Varje boende har en namngiven kontaktman. Kontaktmannen är den som står den äldre närmast och för ut personens önskemål till de övriga i arbetslaget. Kontaktmannen håller regelbunden kontakt med dina närstående.

Alla som bor här har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv.
Läs mer om vård och omsorg
Mat och måltider
Dagen börjar med en frukostbuffé som dukas upp i den gemensamma våningsmatsalen. Den som vill kan alltid få frukost på sängen. Under dagen serveras lunch och middag samt mellanmål och ett lättare kvällsmål. Måltiderna är en glädjestund och något att se fram emot. Helgerna inleds med att vi serverar fredagsdrink. På lördag och söndag bjuder vi på ett glas öl/vin till middagen. För att ytterligare förstärka helgkänslan serveras också en förrätt till helgens middagar.
Läs mer om mat och måltider
Medarbetare
På Birger Jarl finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning, utöver det ställer vi krav på att de som arbetar hos oss är serviceinriktade och anstränger sig för att du som bor hos oss ska vara nöjd med din service och omvårdnad. Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker Birger Jarl varje vecka samt vid akuta behov. Vi har besök av sjukgymnast och arbetsterapeut varje vecka.
Läs mer om våra medarbetare
Aktiviteter
På Birger Jarl är vi kända för våra aktiviteter. Här finns det något att se fram emot varje dag. Vi har dagliga aktiviteter på våningarna och gemensamma aktiviteter flera gånger i veckan. Högst upp i huset har vi en gemensam samlingslokal där vi ordnar sång, dans, underhållning, gymnastik, frågesport och filmvisning flera gånger i veckan. Vi firar högtider och andra traditioner. Den som vill får dagligen komma ut i friska luften. Kontaktmannen planerar in egen tid med varje person för individuella aktiviteter.
Läs mer om våra aktiviteter

Våra uppdragsgivare

Verksamheten har avtal med fler kommuner än där den är belägen. Om du får ett biståndsbeslut om äldreboende från någon av de angivna kommunerna nedan så kan du önska att få plats på denna verksamhet.

Du kan välja oss om du bor i:

Stockholms stad (Bromma, Enskede Årsta Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Norrmalm, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm, Östermalm).

Solna stad, Lidingö kommun och Sigtuna kommun.

Våra verksamheter

Vi har ett äldreboende som passar dig:

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Kontakt - Birger Jarl

Verksamhetschef
Heléné Eklund
Tel: 08-580 047 15
Epost: helene.eklund@kavatvard.se

Bitr. Verksamhetschef
Magnus Gustafsson
Tel: 08-580 048 52
Epost: magnus.gustafsson@kavatvard.se

Sjuksköterska
Tjänstgörande Ssk
Tel: 08-580 048 55
Epost: birgerjarl.ssk@kavatvard.se 

Telefon till våningarna
Våning 1: 08 – 580 048 60 
Våning 2: 08 – 580 048 64
Våning 3: 08 – 580 048 68
Våning 4: 08 – 580 048 73 
Våning 5: 08 – 580 048 77 
Våning 6: 08 – 580 048 81 

Besöksadress:
Birger Jarlsgatan 91,
113 56 Stockholm
Öppna karta >> 

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Kavat Vård och våra boenden.

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.