Välkommen till Björksätra

- ditt äldreboende i Sätra

Vår verksamhet Björksätra

Spela video om Björksätra äldreboende, Sätra.
Björksätra är ett äldreboende med All inclusive i Sätra, Stockholm. Här kan du flytta in i en smakfullt möblerad lägenhet utan extra kostnad om du så önskar.

Björksätra ligger centralt i Sätra. Med vårt egetutvecklade ”All inclusive”- koncept erbjuder vi en enkel och bekymmersfri inflyttning. Till Björksätra kan du komma direkt utan att du eller dina närstående behöver förbereda eller iordningställa någonting i förväg. Här kan du flytta in i smakfullt möblerade  lägenheter. TV, sängkläder, handdukar och allt annat du behöver finns redan på plats. Du behöver bara ta med dig kläder och hygienartiklar. 

Här bor du som behöver tillgång till vård och omsorg dygnet runt, antingen permanent eller för ett så kallat korttidsboende. På Björksätra har vi 6 platser för äldre utan demensdiagnos men med ett omvårdnadsbehov. Kanske väntar du på en plats på något av våra andra boenden och känner att du bara vill ”mellanlanda” på ett enkelt och bekvämt sätt hos oss. I så fall kan du välja att betala hyra för varje dygn som du bor här, precis som på hotell. 

På Björksätra säger vi aldrig nej och kan med hjälp av tilläggstjänster tillhandahålla det som inte ingår i vårt offentliga uppdrag.

Lite av det du kan förvänta dig av oss på Björksätra

Vård och omsorg
Hos oss på Björksätra är det alltid du som boende och dina behov som kommer i första hand. Vi utformar och anpassar vården individuellt utifrån dina önskemål och behov. Alla som bor här har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv.

Varje boende har en namngiven kontaktman. Kontaktmannen är den som står den äldre närmast och för ut personens önskemål till de övriga i arbetslaget. Kontaktmannen håller regelbunden kontakt med dina närstående.
Läs mer om vård och omsorg
Mat och måltider
Måltiderna på Björksätra är en glädjestund och något att se fram emot. Dagen börjar med att en frukostbuffé dukas upp i den gemensamma våningsmatsalen. För den som vill finns alltid möjlighet att få frukosten på sängen. Lunch och middag serveras i den gemensamma våningsmatsalen, självklart kan du välja att äta i avskild miljö inne i din egen lägenhet. Till såväl lunch som middag serveras dessert.

Vill du dricka ett glas vin eller öl till maten gör du givetvis det. På fredagarna bjuder vi på ett glas öl/vin till middagen. Helgerna inleds med att vi serverar fredags-drink. För att ytterligare förstärka helgkänslan serveras också en förrätt till helgens middagar.

Svea Cater levererar varm mat till lunch och middag.
Läs mer om mat och måltider
Medarbetare
På Björksätra finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning och gör sitt allra bästa för att du som bor hos oss ska vara nöjd med din service och omvårdnad.

Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker Björksätra varje vecka samt vid akuta behov. Vi har besök av sjukgymnast och arbetsterapeut varje vecka.
Läs mer om våra medarbetare
Aktiviteter
På Björksätra finns det något att se fram emot varje dag, som gör det meningsfullt att stiga upp och göra sig i ordning. Vi har dagliga aktiviteter på våningarna och en aktivitetslokal, ”Träffpunkten”, där vi målar, deltar i Medborgarskolans studiecirklar och har trevliga sammankomster. Vi firar högtider och andra traditioner. Den som vill får komma ut i friska luften varje dag. Kontaktmannen planerar in egen tid med varje person för individuella aktiviteter.
Läs mer om våra aktiviteter

Våra uppdragsgivare

Verksamheten har avtal med fler kommuner än där den är belägen. Om du får ett biståndsbeslut om äldreboende från någon av de angivna kommunerna nedan så kan du önska att få plats på denna verksamhet.

Du kan välja oss om du bor i:

Stockholms stad (Bromma, Enskede Årsta Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Norrmalm, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm, Östermalm).

Solna stad, Lidingö kommun, Upplands Väsby kommun, Tyresö kommun, Enköpings kommun och Håbo kommun.

Therese Ankargård, Björksätra, Sätra.

Verksamhetschef

Therese Ankargård
Tel: 08-580 047 13
Epost: therese.ankargard@kavatvard.se

Våra verksamheter

Vi har ett äldreboende som passar dig:

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Kontakt - Björksätra

Verksamhetschef
Therese Ankargård
Tel: 08-580 047 13
Epost: therese.ankargard@kavatvard.se

Administration
Reza Barazandeh
Tel: 08-580 047 17 
Epost: reza.barazandeh@kavatvard.se

Sjuksköterska
Tel: 08-580 047 40 
Epost: bjorksatra.ssk@kavatvard.se

Telefon till våningarna
Våning 2: 08-580 047 18 
Våning 3: 08-580 047 25
Våning 4: 08-580 047 30
Våning 5: 08-580 047 35

Besöksadress:
Frösätrabacken 7 D
127 36 Skärholmen
Öppna karta

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Kavat Vård och våra boenden.

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.