Välkommen till La Casa

- ditt äldreboende i Midsommarkransen

Vår verksamhet La Casa

Spela videoklipp
La Casa är ett äldreboende med spansk profil i Midsommarkransen. Maten influeras av Latinamerika. Här firar vi alla latinamerikanska och svenska högtider.

Mitt i Midsommarkransen har Kavat Vård skapat ett spanskprofilerat äldreboende där maten, de varma känslorna, färgerna, musiken och språket tillsammans skapar en latinamerikansk atmosfär. Här kan de äldre vila i sitt eget språk. Alla medarbetare talar spanska och har förståelse för de kulturella skillnaderna.

På La Casa säger vi aldrig nej och kan med hjälp av tilläggstjänster tillhandahålla det som inte ingår i vårt offentliga uppdrag.

Lite av det du kan förvänta dig av oss på La Casa

Vård och omsorg
Hos oss på La Casa är det alltid de äldres behov som kommer i första hand. Här finns inte någon färdig programförklaring som måste följas, utan vi utformar och anpassar vården individuellt utifrån var och ens önskemål och behov. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom.

Varje boende har en namngiven kontaktman. Kontaktmannen är den som står den äldre närmast och för ut personens önskemål till de övriga i arbetslaget. Kontaktmannen håller regelbunden kontakt med dina närstående.

Alla som bor här har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv.
Läs mer om vård och omsorg
Mat och måltider
Vi börjar dagen med frukostbuffé som gärna får dra ut på tiden. Under dagen serveras lunch och middag samt mellanmål och ett lättare kvällsmål. Eftersom många bott länge i Sverige finns önskemål om svenska maträtter ibland.

Vill du dricka ett glas vin eller öl till maten gör du givetvis det. På fredagarna bjuder vi på ett glas öl/vin till middagen. Helgerna inleds med att vi serverar fredagsdrink. För att ytterligare förstärka helgkänslan serveras också en förrätt till helgens middagar.
Läs mer om mat och måltider
Medarbetare
På La Casa finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning. Utöver det ställer vi krav på att de som arbetar hos oss talar både svenska och spanska, är serviceinriktade och anstränger sig för att du som bor hos oss ska vara nöjd med din service och omvårdnad.

Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker verksamheten varje vecka samt vid akuta behov. Vi har besök av sjukgymnast och arbetsterapeut varje vecka.
Läs mer om våra medarbetare
Aktiviteter
På La Casa ser vi till att det finns något att se fram emot varje dag, som gör det meningsfullt att stiga upp och göra sig i ordning. Vi har dagliga aktiviteter på våningarna och gemensamma aktiviteter flera gånger i veckan som t.ex. sång, dans, gymnastik, frågesport, karaoke eller filmvisning. Vi uppmärksammar latinamerikanska högtider, firar nationaldagar, namnsdagar, födelsedagar och andra traditioner. Den som vill får komma ut i friska luften varje dag.

Kontaktmannen planerar också in egen tid med varje person för individuella aktiviteter.
Läs mer om våra aktiviteter

Våra uppdragsgivare

Verksamheten har avtal med fler kommuner än där den är belägen. Om du får ett biståndsbeslut om äldreboende från någon av de angivna kommunerna nedan så kan du önska att få plats på denna verksamhet.

Du kan välja oss om du bor i:

Stockholms stad (Bromma, Enskede Årsta Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Norrmalm, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm, Östermalm).

Solna stad, Lidingö kommun, Nacka kommun, Täby kommun, Upplands Väsby kommun och Tyresö kommun.

Luis Quiroga verksamhetschef, La Ccasa.

Verksamhetschef

Luis Quiroga
Tel: 08-580 047 45
Epost: luis.quiroga@kavatvard.se

Våra verksamheter

Vi har ett äldreboende som passar dig:

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Kontakt - La Casa

Verksamhetschef
Luis Quiroga
Tel: 08-580 047 45
Epost: luis.quiroga@kavatvard.se

Administration
Ann-Christine Nilsson
Tel: 08-580 076 22 
Epost:ann-christine.nilsson@kavatvard.se

Sjuksköterska
Tel: 08-580 076 25 
Epost: lacasa.ssk@kavatvard.se 

Telefon till våningarna
BV: 08-580 076 30
Plan 1A: 08-580 076 35
Plan 1B: 08-580 076 41

Besöksadress
Majstångsvägen 6,
126 33 Hägersten
Öppna karta

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Avser inriktning:
Finns det beviljat beslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Kavat Vård och våra boenden.

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.