Välkommen till Persikan/Bejtona

- ditt äldreboende i Akalla

Vår verksamhet Persikan/Bejtona

Spela video om Perrsikan, Akalla.

Persikan/Bejtona är ett äldreboende i Akalla som riktar sig till dig med rötter i Mellanöstern. De flesta som bor här talar eller förstår persiska, men vi har medarbetare som talar kurdiska, arabiska med mera. Här finns förståelse för kulturella skillnader och en egen kock som lagar mat du känner igen. 

Dans, musik, vattenpipa, TV med främst persiska kanaler som står på, allt påminner om hemlandet. På Persikan/Bejtona möts du av en atmosfär och känsla av att komma ”hem”. Inredningen är helt anpassad efter målgruppen. Dygnsrytmen är en annan än den vi normalt sett är vana vid. Här ligger man gärna länge på morgonen, tar ett par timmars siesta på dagen, men är uppe sent på kvällen. 

De äldre som väljer att bo på Persikan/Bejtona gör det i första hand för att få umgås med äldre som talar samma språk. De flesta talar ingen eller dålig svenska. En del har bott länge i Sverige och har tidigare talat bra svenska, men det senast inlärda språket är en av de saker som tidigt försvinner i samband med åldrandet eller vid en tilltagande demens. 

Här är närstående alltid närvarande och vakar över oss, det är en del av kulturen, så gör man, man bryr sig om sina äldre och vill alltid deras bästa. 

Här säger vi aldrig nej och kan med hjälp av tilläggstjänster tillhandahålla det som inte ingår i vårt offentliga uppdrag.

Lite av det du kan förvänta dig av oss på Persikan/Bejtona

Vård och omsorg
Hos oss på Persikan/Bejtona är det alltid de äldres behov som kommer i första hand. Här finns inte någon färdig programförklaring som måste följas, utan vi utformar och anpassar vården individuellt utifrån var och ens önskemål och behov. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom.

Varje boende har en namngiven kontaktman. Kontaktmannen är den som står den äldre närmast och för ut personens önskemål till de övriga i arbetslaget. Kontaktmannen håller regelbunden kontakt med dina närstående.

Alla som bor här har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv. De finns ibland önskemål om att bli vårdade av någon av samma kön – det tar vi förstås hänsyn till.
Läs mer om vård och omsorg
Mat och måltider
En stor del av dagen kretsar kring mat och dryck, inte minst för dem som bor på Persikan/Bejtona. Maten lagas av kock på plats. Här använder vi stora mängder frukt, grönt och ris! De stora samovarerna med te står redo hela dagen. Vi erbjuder de mest uppskattade svenska rätterna såväl som den mat våra boende vuxit upp med.

De persiska och svenska högtiderna uppmärksammas med traditionella maträtter. Vi sitter ofta ute på balkongerna och grillar.
Läs mer om mat och måltider
Medarbetare
På Persikan/Bejtona finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning. Utöver det ställer vi krav på att de som arbetar hos oss behärskar både persiska och svenska, är serviceinriktade och anstränger sig för att du som bor hos oss ska vara nöjd med din service och omvårdnad.

Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker verksamheten varje vecka samt vid akuta behov. Vi har besök av sjukgymnast och arbetsterapeut varje vecka.
Läs mer om våra medarbetare
Aktiviteter
På Persikan/Bejtona ser vi till att det finns något att se fram emot varje dag. Vi har dagliga aktiviteter på våningarna och en aktivitetsledare som arrangerar gemensamma aktiviteter flera gånger i veckan som t.ex. sång, dans, gymnastik, frågesport och bingo.Vi firar persiska traditioner och högtider. Varje år i mars månad arrangerar vi en stor fest med buffé, uppträdande och dans för att tillsammans med boende och närstående fira in det nya året ”Norouz”.

Den som vill får komma ut i friska luften varje dag. Kontaktmannen planerar in egen tid med varje person för individuella aktiviteter.
Läs mer om våra aktiviteter

Våra uppdragsgivare

Verksamheten har avtal med fler kommuner än där den är belägen. Om du får ett biståndsbeslut om äldreboende från någon av de angivna kommunerna nedan så kan du önska att få plats på denna verksamhet.

Du kan välja oss om du bor i:

Stockholms stad (Bromma, Enskede Årsta Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Norrmalm, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm, Östermalm).

Solna stad, Lidingö kommun, Nacka kommun, Sigtuna kommun, Täby kommun, Upplands Väsby kommun och Tyresö kommun.

Våra verksamheter

Vi har ett äldreboende som passar dig:

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Kontakt - Persikan/Bejtona

Verksamhetschef
Salar Amjadi
Tel: 08-580 047 10
Epost: salar.amjadi@kavatvard.se

Bitr. verksamhetschef
Justine Andersson
Tel: 08-580 047 11
Epost: justine.andersson@kavatvard.se

Sjuksköterska
Tjänstgörande Ssk
Tel: 08-580 074 60
Epost: persikan-bejtona.ssk@kavatvard.se

Besöksadress
Kottbygatan 5,
164 74 Kista
Öppna karta

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Kavat Vård och våra boenden.

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.