Välkommen till Brahem

- ditt äldreboende på Östermalm

Vår verksamhet Brahem

Spela video om Brahem, Östermalm, balkong.
Brahem är ett äldreboende med hotell-koncept på Östermalm i Stockholm. Här kan du vänta dig det lilla extra. I vår vackra lobby har vi ofta trevliga sociala tillställningar.

På Brahegatan ett stenkast från Stureplan centralt i Stockholm hittar du ett äldreboende som skiljer sig från andra. På Brahem är gemenskapen av central betydelse. I entréplanet finns en lounge och en samlingssal där det bjuds på aktiviteter och underhållning av olika slag. Vi har en stor och härlig takterrass som rymmer alla på sommaren. Brahem vänder sig till dig med höga krav på service och bemötande och som vill ha det där ”lilla extra”. Vi är kända för vårt bemötande och förhållningsätt. 

På Brahem säger vi aldrig nej och kan med hjälp av tilläggstjänster tillhandahålla det som inte ingår i vårt offentliga uppdrag.

Lite av det du kan förvänta dig av oss på Brahem

Vård och omsorg
Hos oss på Brahem är det alltid de äldres behov som kommer i första hand. Här finns inte någon färdig programförklaring som måste följas, utan vi utformar och anpassar vården individuellt utifrån var och ens önskemål och behov. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom.

Varje boende har en namngiven kontaktman. Kontaktmannen är den som står den äldre närmast och för ut personens önskemål till de övriga i arbetslaget. Kontaktmannen håller regelbunden kontakt med dina närstående.

Alla som bor här har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet. Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv.
Läs mer om vård och omsorg
Mat och måltider
Dagen börjar med en frukostbuffé som dukas upp i den gemensamma våningsmatsalen. Den som vill kan alltid få frukost på sängen. Under dagen serveras lunch och middag samt mellanmål och ett lättare kvällsmål.

Måltiderna är en glädjestund och något att se fram emot. Vill du dricka ett glas vin eller öl till maten gör du givetvis det. På fredagarna bjuder vi på ett glas öl/vin till middagen. Helgerna inleds med att vi serverar fredagsdrink. För att ytterligare förstärka helgkänslan serveras också en förrätt till helgens middagar.
Läs mer om mat och måltider
Medarbetare
På Brahem finns omvårdnadspersonal på plats hela dygnet. Alla som arbetar i den direkta omvårdnaden har vårdutbildning. Utöver det ställer vi krav på att de som arbetar hos oss är serviceinriktade och anstränger sig för att du som bor hos oss ska vara nöjd med din service och omvårdnad.

Varje våning har sin egen personal. Det är verksamhetschefen som med hjälp av sin lokala ledning på plats, leder och samordnar insatserna. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och läkare besöker Brahem varje vecka samt vid akuta behov. Vi har besök av sjukgymnast och arbetsterapeut varje vecka.
Läs mer om våra medarbetare
Aktiviteter
Här på Brahem finns det något att se fram emot varje dag, som gör det meningsfullt att stiga upp och göra sig i ordning. Vi har dagliga aktiviteter på våningarna och gemensamma aktiviteter flera gånger i veckan.

I vår gemensamma samlingslokal ordnar vi underhållning, gymnastik, frågesport och filmvisning flera gånger i veckan. Vi firar högtider och andra traditioner. Den som vill får komma ut i friska luften varje dag. Kontaktmannen planerar även in egen tid med varje person för individuella aktiviteter.
Läs mer om våra aktiviteter

Våra uppdragsgivare

Verksamheten har avtal med fler kommuner än där den är belägen. Om du får ett biståndsbeslut om äldreboende från någon av de angivna kommunerna nedan så kan du önska att få plats på denna verksamhet.

Du kan välja oss om du bor i:

Stockholms stad (Bromma, Enskede Årsta Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Norrmalm, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm, Östermalm).

Solna stad, Lidingö kommun, Sigtuna kommun och Upplands Väsby kommun.

Sanna Litzen, verksamhetschef, Brahem.

Verksamhetschef

Sanna Litzén
Tel: 08-580 048 02
Epost: sanna.litzen@kavatvard.se

Våra verksamheter

Vi har ett äldreboende som passar dig: