Medborgarskolan flyttar in

Dela artikel:

Under ledning av en professionell pedagog från Medborgarskolan får de som bor på Kavat Vårds äldreboenden möjlighet att delta i studiecirklar.

Studiecirkar i syfte att utveckla ett livslångt lärande

– Många äldre är rädda för den dag då de eventuellt måste flytta till ett äldreboende. Jag vill gärna bidra till att väcka hopp och skapa trygghet i denna stora livsomställning. Samarbetet med Medborgarskolan är ett bidrag till det som jag är väldigt stolt över, berättar Elisabet Keussen, VD på Kavat Vård.

– Vi värnar om den äldres rätt att välja. Självklart rätten att välja det äldreboende man tror passar bäst och inte bara bli placerad utifrån var det egna hemmet låg geografiskt. Men också rätten att välja hur man vill att dagen ska se ut. När vill jag gå upp, vad vill jag äta till frukost, hur många gånger vill jag duscha och komma ut mm. 

Vi vill göra allt för att man ska få vara en egen individ på äldreboendet och inte reduceras till ett kollektiv. Att få välja vilken studiecirkel man vill delta i är också en pusselbit i det arbetet. När det är svårt att ta sig ut i samhället, flyttar det in hos oss i form av Medborgarskolan.

Under ledning av en professionell pedagog erbjuds alla boende på Kavat Vårds äldreboenden att delta i studiecirklar där de t ex får lära sig att måla, binda blommor, spela teater, yoga, sjunga eller lära sig om film. Syftet med samarbetet är att ge människor på äldreboenden möjligheter att fortsätta utvecklas i ett livslångt lärande.

Följ oss!

Vi vill dela med oss!  Detta främst för våra anhöriga och medarbetare men även för framtida anhöriga och omsorgstagare som uppskattar att kunna ta del av hur vardagen ser ut på det boende de eventuellt ska flytta till.

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Avser inriktning:
Finns det beviljat beslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.