Aktiviteter efter önskemål och behov

Hos oss finns något för alla

Varje veckas planering av det vi erbjuder finns uppsatt på alla våningar. Du får även en egen inbjudan så att du kan bestämma om det är något du gärna vill vara med på och detta går din kontaktman igenom med dig.

Det finns större aktiviteter som är för alla grannar i huset och det finns aktiviteter i mindre skala på den våning där du bor beroende på vad som du bäst föredrar. 
För att ge några exempel på populära aktiviteter så vad sägs om dans, provsmakningar av olika slag, dam och herrmiddagar, filmvisning, föredrag, frågesport, härliga kafferep, allsång och mycket annat.

Vi samarbetar också med Medborgarskolan som regelbundet håller i studiecirklar med olika ämnen som är väldigt uppskattat.

Du har också möjlighet att 1 h gång/vecka göra något du tycker om bara med din kontaktman sk egentid. Vad det kan vara kan du komma överens med din kontaktman om.

I Kavats alla verksamheter vill vi tillsammans med dig fira in helgen och det gör vi genom att bjuda dig och alla dina grannar på en gemensam fredagsdrink med tilltugg och kanske lite underhållning. Det brukar vara väldigt trevligt och uppskattat.

Att fira är viktigt och självklart firar vi alltid högtider tillsammans. Då pyntar och smyckar vi tillsammans både inomhus och på balkonger så att jul och nyårskänslan, påskkänslan och  midsommarkänslan infinner sig. Vi firar också lite mindre högtider som alla hjärtans dag.

För dig  som har en demenssjukdom kan det ibland vara svårt att vara med i större sammanhang och där kan aktiviteter vara bättre att ha på de våningsplan där du bor.  För att på ett bra sätt kunna planera vad vi kan erbjuda är din levnadsberättelse viktig för oss som då hjälper oss att stödja, stärka, uppmuntra och stimulera och väcka dina minnen och sinnen till liv.

Att röra på sig är viktigt och därför erbjuder vi också aktiviteter som handlar om att röra på sig. Det kan handla om lite sportigare aktiviteter för de som tycker om sådant som te x bowling, bollspel och annat.

Att få komma ut, känna och uppleva våra fantastiska årstider är också viktigt för allas vår hälsa. Vi erbjuder dig att gå ut tillsammans och promenera efter dina önskemål.

Kavat Vård erbjuder två gemensamma aktiviteter varje dag. Utifrån boendes önskemål och behov erbjuds gemensamma aktiviteter på våningsplanet som anpassas utifrån boendegruppen och till de som av olika anledningar inte kan, vill eller orkar gå på de större gemensamma aktiviteterna.

Den boende har varje vecka en ”egen” timme med sin kontaktman. Hur tiden planeras och disponeras är alltid upp den den enskilda individen. På Kavat Vård har vi även s.k. ”utevistelsegaranti” som innebär planerad utevistelse utifrån den boendes önskemål. 

En del i Kavats koncept är att vi samlas varje vecka till en gemensam fredagsdrink med tilltugg och underhållning för att skapa helgkänsla. Det är vanligt förekommande att vi kombinerar de sociala aktiviteterna med de fysiska. 

Vi firar alltid högtider tillsammans med våra boende. Vi smyckar gemensamma utrymmen och uteplatser inför påsk, midsommar, jul och nyår. Det kan också vara små avbrott i vardagen, så som att fira Alla Hjärtans Dag.

Vill du veta mer om våra aktiviteter. Kontakta boendets verksamhetschef. 
Kontaktuppgifter hittar du på våra verksamhetssidor.  

Vi samarbetar med Medborgarskolan, som regelbundet håller studiecirklar för boende och närstående på våra äldreboenden. Vi bjuder även gärna in skolor och förskolor som underhåller oss med sång, musik och teater.

Aktiviteter för personer med demenssjukdom

På de våningsplan där personer med demenssjukdom bor kan det vara svårt att vara med på större gemensamma aktiviteter pga. av t ex oro, varför aktiviteter på våningsplanet ofta är att föredra.

Vid planeringen av gemensamma aktiviteter på demensvåningsplanen är de boendes respektive levnadsberättelse viktiga underlag för att stödja, stärka, uppmuntra och stimulera. Exempel på aktiviteter kan vara utevistelse, att få bjuda hem några av sina grannar på våningsplanet hem till sin lägenhet på fika, att delta i någon form av fysisk träning, sång, dans, eller aktiviteter som väcker fina minnen till liv.

Du är alltid välkommen att kontakta oss!

Vi tar hand om det som ligger dig närmast om hjärtat…

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.