Mat är en mycket stor och central del i vår vardag och vid högtider. Dygnets måltider ger en struktur i vardagen, och högtidernas speciella maträtter ger oss en känsla av sammanhang och kulturell tillhörighet.
I våra verksamheter eftersträvar vi att servera mat som du känner igen. Du har möjlighet att påverka maten som serveras, till exempel genom att delta i våra måltidsråd. Vi erbjuder även anpassade måltider vid allergier, tugg- och sväljsvårigheter och andra tillstånd som kräver speciell mat.
Kavat Vårds äldreboenden har olika leverantörer av lunch och middag. Kontakta verksamhetschefen på respektive boende för att få reda på mer.
Vardagens måltider
På morgonen serverar vi frukostbuffé i matsalen på alla våra boenden. Du kan välja att bli serverad frukost vid sängkanten om du vill. I matsalen serveras sedan även lunch, middag, eftermiddagskaffe och kvällsfika. Självklart kan du välja att äta inne i din lägenhet om du föredrar avskildhet.
Helgens måltider
Varje fredag eftermiddag inleder vi helgen med en fredagsdrink. Det är en uppskattad tradition där de boende umgås och njuter av en god drink, med eller utan alkohol, och tillhörande snacks.
Helgen fortsätter sedan med trerättersmiddag på både lördag och söndag. För den som önskar finns det att välja på vin eller öl till maten.
Högtider
I våra verksamheter firar vi årets högtider traditionsenlig med tillhörande mat och dryck, till exempel kräftskiva med sång och nubbe, Nobelmiddag med vackert dukade bord, sill och potatis till midsommar och pepparkaksbak till jul.
Fika
Sverige har en stark fikakultur och det tar vi självklart tillvara på i våra verksamheter! Det doftar ofta ljuvligt gott på våra äldreboenden då vi har många medarbetare som är duktiga på att baka. Vi firar även årets traditionella matdagar som fettisdagen och våffeldagen. Dessutom missas sällan tillfälle att sätta guldkant på vardagen genom att uppmärksamma de nya matdagarna, som exempelvis kanelbullens dag (4 oktober) eller kladdkakans dag (7 november).