Trivsamma måltider

Trivsamma måltider ger oss en stund av njutning och gemenskap, under så väl vardagar som högtider. Det är förstås individuellt vad som avgör om en måltid är trivsam eller inte. Därför tycker vi det är viktigt att våra boende har möjlighet att påverka måltidssituationen i så stor utsträckning som möjligt.

Sällskap ökar matlusten

De flesta föredrar att äta sina måltider tillsammans med andra. Det finns studier som visar att vi äter mer när vi intar måltider tillsammans än när vi äter själva.

För många som flyttar in på våra äldreboenden är det efterlängtat att få slå sig ner vid gemenskapen och samtalen kring bordet. Om du föredrar att äta avskilt finns det självklart möjlighet att äta i din lägenhet.  

Måltidsmiljön

En vacker och välkomnande miljö i matsalen gör att måltiden känns mer trivsam. Måltidsmiljön omfattas bland annat av matsalens utformning och möblering, dukning, ljud och ljus, och även bemötandet under måltiderna.

Det ska till exempel vara rent och snyggt i matsalen, bordet ska vara fint dukat till vardags, och ännu finare dukat till helger och högtider, och det ska finnas tid till att äta i lugn och ro. Du ska även få det stöd som du behöver under måltiderna.

Anpassad måltidsmiljö

Vi erbjuder hjälp för dig som behöver anpassning vid måltiderna. Det kan till exempel vara att hitta en bra sittställning eller att prova ut måltidshjälpmedel. Det finns exempelvis speciella glas, tallrikar och bestick som kan underlätta ätandet för dig som har en funktionsnedsättning.

Dukningen kan också anpassas genom att medvetet använda kontrasterande färger på bordstabletter, tallrikar och glas – så kallad kontrastdukning. Maten och drycken framhävs med hjälp av färger, vilket kan underlätta för exempelvis personer med demenssjukdom eller synnedsättning att äta självständigt.

Du är alltid välkommen att kontakta oss!

Vi tar hand om det som ligger dig närmast om hjärtat…

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.