Spännande samarbete med Capio

Dela artikel:

Kavat Vård och Capio har under hösten inlett ett samarbete i syfte att stärka den palliativa vården i äldreomsorgen.

Capio har sökt och fått finansiering från Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. Under ett års tid kommer 5 av Kavat Vårds äldreboenden få regelbundna besök, handledning och kompetensutveckling av ett konsultteam med läkare och sjuksköterska, specialiserade i palliativ vård, från Capio. Alla professioner omfattas av utbildningsinsatserna, också enheternas ordinarie läkare.

Kavat Vård utbildar dessutom ett stort antal palliativa ombud via PKC, Palliativt Kunskapscentrum.
Sjuksköterskan Camilla Ekeblom, specialistutbildad i palliativ vård, arbetar heltid på Capio med projektet och kommer att skriva en licentiatavhandling kring projektet på Marie Cederschiölds högskola.

Ett efterlängtat och viktigt projekt

Vårt gemensamma mål är att skapa ett arbetssätt som bidrar till en förbättrad palliativ vård och arbetsmiljö genom tryggare medarbetare och närstående. Att känna sig trygg i att närma sig frågor om vad som är viktigt, också när livet börjar närma sig sitt slut är svårt, men centralt för att skapa trygghet och delaktighet. Genom projektet, kompetensutveckling och handledning som ges till alla i teamet finns goda förutsättningar, menar Lise-Lotte Henretta, kvalitetschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska i Kavat Vård.

Vi ser verkligen fram emot att delta i det här projektet, säger Sanna Litzén, verksamhetschef på äldreboendet Brahem.

– Jag hoppas det ska ge möjlighet till det tvärprofessionella teamet att utifrån sina respektive roller utvecklas. Handledning och reflektion tillsammans med specialister i palliativ vård tror jag kommer bidra till mycket lärande i verksamheten, säger hon. 

– Att projektet dessutom pågår under ett års tid gör det möjligt för ny kunskap att verkligen etablera sig och ge mervärde. Den sista tiden i livet får vi aldrig tillbaka, därför är det så otroligt viktigt för oss att på bästa möjliga sätt finnas till för våra äldre och deras närstående när de som mest behöver, poängterar Sanna.

Följ oss!

Vi vill dela med oss!  Detta främst för våra anhöriga och medarbetare men även för framtida anhöriga och omsorgstagare som uppskattar att kunna ta del av hur vardagen ser ut på det boende de eventuellt ska flytta till.

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.