Nollvision mot väntetider

Dela artikel:

Ingen skall behöva vänta i onödan

Kavat Vård bidrar till att fler får sin vård och omsorg i tid. Vi stöder nollvisionen för väntetider. Läs mer om nollvisionen på vardforetagarna.se/nollvision

Väntetider är det problem som svenskarna skattar som det största problemet inom vården och omsorgen. Allt för många väntar på den vård och omsorg som de har rätt till – det är ett misslyckande. 

Vård­företagarnas vision – noll väntetider inom vård och omsorg

Den lagstadgade vårdgarantin, som innebär att alla ska få vård inom en viss tid, är satt ur spel och över 200  000 patienter har väntat längre än vårdgarantin utlovar. Enligt tidigare bedömningar behöver 560 nya äldreboenden öppna fram till 2026, en byggtakt Sverige inte är  i närheten av idag. Närmare hälften av kommunerna uppger samtidigt brist på LSS-boenden, vilket innebär att personer med funktionsvariationer inte kan flytta hemifrån i vuxen ålder.  

Vårdgarantin måste fungera i praktiken och patienternas rättigheter stärkas. Äldre som behöver en plats på särskilt boende ska slippa den otrygghet som en lång väntan kan innebära. Personer med funktionsvariationer måste få möjlighet till den frigörelse som en flytt till eget boende betyder och rätt att leva som alla andra med individ­anpassad assistans. 

Våra medlems­företag och deras medarbetare bidrar till att fler får sin vård och omsorg tillgodosedd genom smartare arbetssätt, innovationer och effektiv användning av gemensamma resurser. De vill och kan göra ännu mer.  

Det är fullt möjligt att avskaffa de svenska vårdköerna – om Sveriges politiker vill. Tillsammans kan vi uppnå en nollvision för väntetider.

Följ oss!

Vi vill dela med oss!  Detta främst för våra anhöriga och medarbetare men även för framtida anhöriga och omsorgstagare som uppskattar att kunna ta del av hur vardagen ser ut på det boende de eventuellt ska flytta till.

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.