Aktiv och meningsfull tillvaro

Du bestämmer själv
när och hur du vill delta

Något att se fram emot...?

Vi vill att varje dag ska upplevas meningsfull för våra boende och skapa en känsla av nyfikenhet och sammanhang.

Gemensamma aktiviteter

Kavat Vård erbjuder regelbundet aktiviteter som vänder sig till boende på alla våningsplan. För dig som orkar och vill, kan det vara stimulerande att träffa grannar från andra våningar för ett spännande föredrag, musikframträdande, damklubb eller herrmiddag.

Du hittar information om dessa i form av ett program, som din kontaktman går igenom med dig. Då kan hen påminna dig och vid behov ledsaga dig och kanske också delta.

Kavat Vård erbjuder t.ex. kostnadsfritt minst två studiecirklar per termin i Medborgarskolans regi, som vi samarbetat med under flera år. De boende är delaktiga i valet av cirklar inför varje ny termin. Det är ett sätt för oss att bjuda in samhället, när du kanske inte själv orkar ta dig ut. Närstående är också välkomna att delta.

Vi bjuder gärna in skolor och förskolor som kan underhålla oss med sång, musik och teater.

En del i Kavats koncept är att vi samlas varje vecka till en gemensam fredagsdrink med tilltugg och underhållning för att skapa helgkänsla.

Aktiviteter på våningen

Det kan vara skönt att inte behöva lämna våningen du bor på, utan få fysisk och social stimulans i en trygg miljö med människor du lärt känna.

Med kunskap om de äldre som bor på våningen, utformar personalen aktiviteter som passar. Det kan t.ex vara sittgymnastik, sällskapsspel, bollspel, pilkastning, högläsning, bingo, provsmakning eller filmvisning. På våningen finns också material som skapar förutsättning för aktiviteter, som kritor, färg, papper, spel och böcker.

Inför högtider som påsk, midsommar, jul och nyår smyckar vi gemensamma utrymmen och uteplatser. Vi uppmärksammar gärna olika temadagar, det blir små roliga avbrott i vardagen som att fira Kanelbullens dag eller Alla Hjärtans Dag.

Individuella aktiviteter

Varje vecka får du en ”egen” timme med din kontaktman. Exempel på aktiviteter är spela spel, ta en promenad, handmassage, skönhetsvård och högläsning. 

Önskar du ännu mer egentid, finns möjlighet till det genom vår tilläggstjänst ”Egentid”.

Utevistelsegaranti

Om inget annat sägs, ska du erbjudas utevistelse varje dag. I din så kallade genomförandeplan ska det framgå på vilket sätt och när du önskar utevistelse. Utevistelse kan vara en kortare eller längre promenad, vistelse på balkong eller uteplats.

På några av våra boenden har vi tillgång till en parcykel för härliga turer i samhället med vind i håret!

Artiklar om Aktiviteter

Du är alltid välkommen att kontakta oss!

Vi tar hand om det som ligger dig närmast om hjärtat…

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Avser inriktning:
Finns det beviljat beslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.