Rehab-team

Funktionsbevarande insatser

Vårt rehab-team består av arbetsterapeut, fysioterapeut och är Kavat Vårds medarbetare med ansvar för de rehabiliterande insatserna.

När du flyttar in till en av våra verksamheter kommer du att få träffa både en arbetsterapeut och en fysioterapeut (sjukgymnast). 

Arbetsterapeuten gör en bedömning av hur du klarar dina vardagliga sysslor (ADL = aktiviteter i det vanliga livet) som att klä på sig, tvätta sig, kamma håret, hur det är vid måltidssituationen mm. Utgångspunkten i arbetsterapeutens arbete är att du ska kunna vara så självständig som möjligt och att bibehålla allt det du klarar själv så långt det är möjligt. I de fall du behöver stöd i vissa delar ordinerar arbetsterapeuten eventuella hjälpmedel som behövs.

Fysioterapeuten gör också en bedömning när du flyttar in för att se och bedöma din funktions- och förflyttnings-förmåga. Du kanske behöver hjälpmedel för att gå och då förskriver fysioterapeuten dessa. Likaså tittar fysioterapeuten på din muskulatur och ledrörlighet.

Både arbetsterapeutens och fysioterapeutens fokus är att bibehålla och stärka dina funktioner genom att arbeta utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt.

Rehabteamet utfärdar också ordinationer så att undersköterskorna vet vilka delar du kan göra själv, vad du behöver stöd med och vilka hjälpmedel som ska användas och hur. Rehabteamet arbetar i par och kommer till boendet på fasta dagar varje vecka.

Du är alltid välkommen att kontakta oss!

Vi tar hand om det som ligger dig närmast om hjärtat…

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Avser inriktning:
Finns det beviljat beslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.