Trygghetskamera

Vill du ha ökad trygghet med digital tillsyn?

Utöver det som ingår i vårt offentliga uppdrag och åtagande, erbjuder Kavat Vård tilläggstjänster. Vi säger aldrig nej, utan hittar lösningar – då vi alltid vill tillgodose dina önskningar och behov. Tilläggstjänster är något som är unikt för Kavat Vård. 

Ett viktigt begrepp på Kavat Vårds äldreboenden är tillsyn. Tillsyn innebär att omvårdnadspersonalen ”tittar till” den boende och ser om denne mår väl, för att om så inte är fallet snabbt vidta åtgärder. 

Tillsyn görs ofta på natten. Den boende behöver inte vara medveten om själva tillsynsbesöket men har i förväg godkänt att tillsyn utförs, vilket också framgår av genomförandeplanen.
I praktiken innebär tillsynsbesöket att omvårdnadspersonalen ”gläntar på dörren” och tittar till de boende. 

Tillsyn skapar trygghet för både boende och deras närstående. Negativa aspekter som ibland tas upp i samband med tillsyn på natten, är att den boende kan bli ”störd” av tillsynsbesöket, vilket kan resultera i störd nattsömn.

Tillsyn via trygghetskamera

För dig som så önskar kan Kavat Vård erbjuda tillsyn via trygghetskamera som en tilläggstjänst. Du behöver inte ha något ljus tänt, kameran fungerar både dag och natt – även i totalt mörker. 

Kameran är aktiv endast på de tider som överenskommits tillsammans med dig. Tiderna är angivna i din genom­förandeplan som ju är en överenskommelse mellan dig och Kavat Vård. Övrig tid, när tillsyn inte utförs, är kameran avstängd.

Rörelselarm kopplats till trygghetskamera

Trygghetskameran kan också kopplas till ett rörelselarm vid utlöst rörelselarm som innebär att omvårdnadsperonalen kan öppna en bildfunktion på sin telefon. I telefonen syns en svartvit rörlig bild utan ljud från bostaden. Ingen röstkommunikation mellan omvårdnadspersonal och boende kan ske. Ingen inspelning eller lagring av bild eller filmmaterial sker. Tilläggstjänsten är ett komplement till fysisk tillsyn och kan avslutas när som helst.

Kostnad: 200 kronor per månad, inklusive moms.

Jag har jobbat med teknik tidigare i livet så för mig var trygghetskamera en självklarhet. Ibland brukar jag vinka till den (skrattar). Det är en trygghet eftersom jag sover ensam här.

För oss var trygghetskamera en självklarhet. Mamma har ibland ramlat när hon gått upp på natten. Nu vet jag att hon får omedelbar hjälp om det skulle hända igen.

Är du intresserad av denna tilläggstjänst?

Är du intresserad av tilläggstjänsten ”Trygghetskamera” anmäler du ditt intresset till boendets verksamhetschef. Kontaktuppgifter hittar du på våra verksamhetssidor.

Du är alltid välkommen att kontakta oss!

Vi tar hand om det som ligger dig närmast om hjärtat…

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.