Språkprofil

Språkprofil

Vi erbjuder äldreomsorg på andra språk än svenska

Idag finns över en kvarts miljon utlandsfödda personer i Sverige som är 65 år eller äldre. Många i denna målgrupp upplever svårigheter att hitta äldreboende som är anpassat efter deras modersmål. 

Trots att man bott länge i Sverige och tidigare har talat bra svenska är just det senast inlärda språket en av de saker som tidigt försvinner i samband med åldrandet eller vid en tilltagande demens. Vi på Kavat Vård vill att våra boenden skall ha möjlighet att få vila i sitt eget modersmål. Idag kan vi därav erbjuda anpassade äldreboenden med språkprofil för äldre med rötter såväl från Latinamerika som Mellanöstern.

La Casas berättelse om sin språkprofil

La Casa är ett äldreboende med spansk språkprofil. Hos oss kan du med rötter i den latinamerikanska kulturen känna dig som hemma! Här talar alla medarbetare spanska och har förståelse för den latinamerikanska kulturen.

Maten, de varma känslorna, färgerna, festerna, musiken och språket skapar tillsammans en hemmiljö för dig med rötter i den latinamerikanska kulturen. Även om Latinamerika består av ett stort antal länder som naturligtvis skiljer sig åt, finns många gemensamma nämnare. Att en majoritet talar spanska är en sådan.

I vår språkprofil vet vi vilka rätter man önskar när och hur dessa ska ätas. Arepas, tacos, tortillas, piroger, bönröror med ris och salsor är exempel på mat vi vet att de äldre uppskattar. 

Musiken är hög och eldig, vi dansar ofta tillsammans!  TV:n har ett programutbud på spanska. Vi firar alla nationella högtider, också de svenska – så festarna är många!

Hos oss på La Casa kan du vila i ditt eget språk och umgås med andra som talar samma språk och delar din kultur.

Verksamheter som erbjuder ”språkprofil”

Våra äldreboenden

Vi har ett äldreboende som passar alla:

Dela

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela via epost

Intresseanmälan

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Ring oss på 08-580 047 00 eller fyll i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. 

Söker du jobb? Klicka här.

Kontaktuppgifter:
Jag söker äldreboende för:
Jag är intresserad av boendet:
Avser inriktning:
Finns det beviljat beslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Kavat Vård?

Boka visning

Är du eller någon du känner intresserad av att flytta till något av våra äldreboenden?

Varmt välkommen på fysisk eller digital visning av det äldreboende du är intresserad av. Du bestämmer själv när, var och hur?
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på: 08-580 047 00.

Visning av boende:

Kavatvard.se använder nödvändiga kakor (cookies) för att öka din användarvänlighet. Genom fortsatt besök på vår hemsida visar du ditt godkännande. Läs mer om kakor.